Inspirerende TIKI-TAKA Seminar

Sist helg ble det arrangert Tiki-Taka seminar på Madla. Flere trenere og spillere var tilstede og samtlige deltok i et inspirerende og utviklende opplegg.

Ideen bak dette seminaret aktuelt uansett klubb uansett nivå. Det handler om hvordan SKRIFT modellen med SAG (se-analyser-gjør), Kroppstilling, Riktig fot, I fra / Imot, Første touch og Ta av press, kan bedre spillet og spillerne ganske radikalt. 

Seminaret har ikke omhandlet spillestil, men hvordan vi kan ha possesion i posisjonsspillet, og hvordan vi kan utnytte dette til å skape hurtig spill i mellomrom samt gjennombrudd.

Om seminaret:

Seminaret er i stor grad basert på FC Barcelonas filosofi innen fotball. Denne filosofien handler om å styre kamper gjennom eget spill. Noen kaller det for Tiki-Taka fotball, også kalt posisjonsspill. 

Dette tiltaket kan fint passe for trenere på alle nivå. Også de minst erfarne da alt er konseptoversatt til norsk og presenteres av Rune Mikkelsen. 

Rune Mikkelsen har gjennom ca. 13 år har studert hva FC Barcelona gjør på sitt verdenskjente akademi. Dette har i stor grad vært basis for det opplegget han kjører i Norge. Som en basisopplæring for unge spillere, er han sikker på at det ikke finnes så mange bedre filisofier og metoder enn det han gjennomgår på seminaret.

For å lykkes med posisjonsspill, er det en del individuelle ferdigheter som må være på plass.

Derfor ble SKRIFT-metoden utarbeidet;

S=SAG(Se-Analyser-Gjør)

K=Kroppsstilling(Skråstillt eller lukket kropp)

R=Rett fot(Spill på)

I=I fra/I mot(Bevegelse før mottak)

F=Førstetouch(Hva vi gjør med ballen ved førsteberøring)

T=Ta av press(Unngår å miste ball, ved fokus på dette)

Ved bruk av denne metoden, vil en oppleve en vesentlig nivåheving på spillere og lag. I tillegg er det stort fokus på det relasjonelle og det strukturelle — offensivt og litt defensivt. 

Gjennom stort sett spilløvelser(med valg) vil man øve på disse ferdighetene slik at man raskt kan ta dette i bruk i spill. 

Det kalles derfor: «Det lille spillet i det STORE spillet».

Altså — vi må lære spillerne å beherske det «Lille spillet» (de små trange spillsituasjonene) og forstå at dette også kan være et verktøy for å oppnå noe annet. Spillerne skal ha stor grad av forståelse for det «STORE SPILLET» og at det «Lille spillet» er en del av dette.

Kjekt og inspirerende for alle deltakere.

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift